Tárkonyos-mustáros csirke

4 főre

Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, só, bors, 11/2 evőkanál vaj, ½ vöröshagyma, 0.8 dl vermut, 2 evőkanál dijoni mustár, 1,2 dl tejszín, 2 1/2 evőkanál frissen aprított tárkony.

 

Elkészítése: A hús sózzuk, borsozzuk, felforrósított vajon oldalanként 5-5 perc alatt átsütjük, majd fóliával letakarva félretesszük. Az apróra vágott hagymát ugyanabban az edényben 1 percig pároljuk,  hozzáadjuk a vermutot, a mustárt és felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, a tárkony felét, kissé beforraljuk, beletesszük a húst és 1 percig összemelegítjük. A maradék tárkonnyal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés: Tetszőleges köretet adhatunk hozzá, de magában is igen finom

tarkonyos-mustaros-csirke