Sütötökös pulykagulyás galuskával

4 főre

 

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 70 dkg pulykacomb
  • 2 db burgonya
  • 50 dkg sütőtök
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál frissen őrölt bors
  • 1 liter húsalaplé (ha nincs jó a víz is)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 ág kakukkfű
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál durvára tört köménymag

 

Elkészítése:

Az olajat a köménymaggal felforrósítjuk, majd az apróra vágott hagymát puhára pároljuk benne. A tűzről levéve hozzákeverjük a paprikát, közepes lángon a felkockázott    húst és krumplit, valamint a szintén kockákra vágott sütőtök 1/3-át.Sózzuk, borsozzuk és a húst körbe pirítjuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd 1 órán keresztül főzzük, amíg a hús megpuhul. Röviddel a vége előtt hozzáadjuk a maradék sütőtököt.

A galuska tésztához a lisztet a tojást, az őrölt vagy durvára tört köménymagot és 1 csipetnyi sót összekeverünk, lobogó sós vízbe galuskát szaggatunk és kifőzzük.

A pulykagulyást a galuska körettel, esetleg tejföllel meglocsolva tálaljuk.

sütőtökös-pulykaragu

Megjegyzés: Mutatós és nagyon finom étel!