Sütőtök krémleves

Hozzávalók:

  • Jó minőségű, bio sütőtök (fél)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 1/3 szár póréhagyma
  • egy kis darab gyömbér
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • só, bors, szerecsendió
  • 5-6 szelet rozskenyér
  • 10 dkg bacon

Elkészítés

A sütőtököt megmossuk, kimagozzuk, majd 3 cm széles darabokra vágjuk, cikkekre. Tepsibe teszünk sütőpapírt, rátesszük a sütőtök darabokat, majd a nagyobb darabokra vágott hagymákat és a többi hozzávalót. Meglocsoljuk olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percet sülni.

sütötök

Közben kevés olajon az 1 cm széles darabokra vágott bacont megpirítjuk, ropogósra, sötét színűre.

A rozskenyeret pedig kenyérpirítóba tesszük, aranybarnára pirítjuk.

Amikor szépen átsült kivesszük, a tök héját lehúzzuk és mindent ami együtt sült, a babérlevél kivételével összeturmixoljuk.

Turmixolás közben hozzáadjuk a tejfölt és ízesítjük.

Elkészült, a képen látható módon tálaljuk!

sütötök2

Jó étvágyat kívánok!