• 2 közepes cukkini02
  • 2 tojás
  • rozsliszt
  • kukoricapehely (cornflakes)
  • 200 gr kuszkusz
  • 5 fej cékla
  • 2 sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • 2-3 kisebb rozmaringág
  • bors
  • olíva olaj
  • balzsamecet (aki szereti).

 

Kezdjük az egyszerűbb dolgokkal! A céklát, répát, hagymákat, fokhagymát megpucolom, nagyobb darabokra vágom. Tepsibe sütőpapírt teszek, de előtte jól összegyűröm úgy könnyebben kezelhető! J Beleteszek mindent, amit összeaprítottam rá teszem a babérlevelet és a rozmaringágakat, só, bors, olíva olaj összekeverem kézzel (koszos leszel) és mehet a sütőbe alul+légkeverés 180°C-on 35-40 percre.

01

A cukkiniket legalább 1-1,5 c vastag szeletekre vágom, besózom, állni hagyom, amíg a többi hozzávalót előkészítem. A cornflakest apróra összedarálom, félre teszem.

Ahogy rántott szeletet készítünk, kikészítek minden alapanyagot. Tojás, rozsliszt, cornflakes darálva külön tányérokra, panírozáshoz. A cukkinit lecsepegtetem, megtörlöm és mehet a panírba. Utána egy másik sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, amíg a tepsi meg nem telik.

Picit meglocsolom olíva olajjal a bepanírozott cukkiniket és mehet a 180°C-os sütőbe 30 percre vagy amíg aranybarna nem lesz.

Kuszkuszt tálba teszem, kétszer annyi forró levest öntök rá, lefedem folpackkal és hagyom, hogy megfőjön, megpuhuljon.

Egyébként elkészültünk! J

Jó étvágyat kívánok!