Csirke birsalmával

2 főre

 

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olivaolaj
  • 3 fel vöröshagyma
  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl csirkealaplé
  • 1 kiskanál reszelt gyömbér
  • Friss petrezselyem és koriander
  • 2 birsalma
  • ½ Evőkanál vaj.

 

Elkészítése:

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, beleszórjuk az apróra vágott

Vöröshagymát és a felkockázott csirkehúst, aranybarnára sütjük benne.

Ráöntjük a csirke alaplét (lehet víz is), hozzáadjuk a gyömbért, a petrezselymet és

koriandert, majd félig lefedve 30 percen át főzzük.

A birsalmákat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben a vajon barnára

sütjük. Ezután a csirkét és a birsalmát hőállóedénybe helyezzük, ráöntjük a

főzőlét, s lyukacsos fóliával lefedjük, úgy hogy a gőz távozni tudjon.

220 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

csirke-birsalma

Megjegyzés: Kitűnő étel!