Csilis citrusos csirke

4őre

Hozzávalók:

  • 50dkg burgonya
  • 8 db csirkecomb
  • 2 evőkanál zöldcitromlé
  • 1 dl narancslé
  • 1 evőkanál őrölt csili
  • 2 kiskanál reszelt narancshéj
  • 1 kiskanál őrölt római kömény
  • ½ kiskanál szárított oregáno
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 2.5 dl csirkealaplé vagy víz
  • 2 evőkanál frissen aprított korianderzöld
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 6 evőkanál zöld és fekete oljbogyó

 

Elkészítése:

A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A megtisztított burgonyát cikkekre vágjuk és előfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.

A narancslét, a csilit, a narancshéjat, a rómaiköményt, az oregánót és a ½ kiskanál sót összekeverjük, ezzel bedörzsöljük a combokat. A csirkecombokat egy mélyebb tepsibe rendezzük, enyhén sózzuk, meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével.

A krumplit a combok köré rendezzük, meglocsoljuk az olivaolajjal és 20 percig sütjük. Átforgatás után meglocsoljuk a szafttal és 220 °C-on még 10 percig sütjük.

Felöntjük az alaplével, megszórjuk 1 evőkanál korianderzölddel és a petrezselyemmel, újra átforgatjuk és még 10 percig sütjük.

A combokat és a krumplit óvatosan kivesszük, az edény alját gázon felmelegítve felkapargatjuk a lesült pörkanyagot. A szaftot 3-4 percig főzzük, az olajbogyót hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk és a maradék citromlével meglocsoljuk.

A tányéron elrendezzük a húst és a krumplit, majd a szafttal meglocsolva és a maradék korianderzölddel megszórva tálaljuk.

csilis-citrusos-csirke

Megjegyzés: Kipróbálva, nagyon finom!

Jó étvágyat !