„Család kedvence” babos káposzta

Hozzávalók:

  • 0,5 kg Bio savanyú káposzta a Nemes Ökogazdaságból
  • 2 konzerv ízesítetlen vörös bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 kisebb rozmaringág
  • 1csomag szeletelt bacon
  • olíva olaj
  • bors
  • kis darab vaj
  • víz

babos_salata

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

A vörös hagymát apró kockákra vágom, az olíva olajon megfuttatom, a szeletekre vágott fokhagymát is bele teszem, pirítom, majd jöhet a bacon, kisebb darabokra vágva. Az igazi pancetta lenne vagy házi, húsos szalonna, de most nem volt! J Együtt pirítom tovább, majd hozzá adom a jó féle savanyú káposztát, babérlevelet és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Párolom fél órát, majd beleteszem a babot és a rozmaring ágat. (Friss, beáztatott bab esetén természetesen a káposztával együtt, bele kell tenni és együtt főzni puhulásig.) Összeforralom! Sózom, borsozom és amikor elfőtte  a levét, szinte már nincs, akkor ráteszem a vajat, ami ad neki egy nagyon finom szaftot és úgy igazán összeáll tőle az étel! Készítettem hozzá, – ami a képen is jól látható – pirítóst magvas toscan bagett szeletekből.

Jó étvágyat!