Csirkemellles brushetta

2-4 főre

 

            Hozzávalók:

  • 4 evőkanál olivaolaj,
  • ¼ kiskanál frissen őrölt feketebors,   
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2-3 db piros maarinált,
  • sült paprika,
  • 2 db csirkemell filé,
  • citromlé,
  • bagett szeletek (kenyér),
  • 2 ek morzsolt
  • feta sajt,
  • 1 marék bazsalikom levél

 

Elkészítése:

Az olaj felét elkeverjük a borssal és az apróra vágott fokhagymával,  meglocsoljuk csíkokra vágott sült paprikát, néhány órára hűtőbe tesszük. Felhevítjük a maradék olajat, belerakjuk a csirkemell filét és meglocsoljuk egy kis citromlével. A mell mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, majd  teljesen átsütjük. A visszamaradt olajon a tetejére tesszük a darabokra vágott csirkemellet. A paprikát a hús tetejére halmozzuk, megszórjuk a fetával és bazsalikommal díszítve tálaljuk.

 

Megjegyzés: 1-2 órával előbb elkészíteni a sült paprikát az ízek összeérése miatt.

 

Igen finom és mutatós étel!

Csirkemellles-brushetta